– en spennende kvinnekonferanse i St. Petersburg 13. – 15. november 2013

Internasjonal kontakt og samarbeid er viktig for den videre utvikling av vår organisasjon. Fem spente og forventningsfulle damer fra 1,6millionerklubben Norge takket derfor ja til å delta på en spennende kvinnekonferanse i St. Petersburg 13.-15.november 2013. Sammen med vår russiske søsterorganisasjon 33,6 millionerklubben Russland skulle vi være med på jubileumskonferansen ”Women changing the world”. Konferansen arrangeres av St. Petersburg Social and Economic Institute. I tillegg til å være arrangør, er de også grunnleggere av konferansen som startet for 20 år siden. Jubileumskonferansen hadde 800 deltagere (nesten bare kvinner), fra 22 ulike land og mange spennende og inspirerende foredrag.

St. Petersburg Social and Economic Institute samler hvert år kvinnelige ledere, politikere, entreprenører, forskere og organisasjoner for å diskutere og dele erfaringer fra ulike vinkler, men også for å knytte kontakter og styrke samarbeid over landegrenser. Hovedtemaet for årets konferanse var “kvinners rolle i økonomisk og kulturell integrasjon”. Vår organisasjon var invitert til konferansen som et ledd i utveksling, og som takk for at 1,6,Norge arrangerte et to dagers seminar om stress for en russisk delegasjon i september 2013.

Vår søsterorganisasjon, 33,6 millionerklubben Russland, hadde sammen med 1,6 Norge, 1,6 Sverige og 1,3 Finland et separat seminar i tillegg. Dette ga oss en fantastisk mulighet til å møte våre søsterorganisasjoner, samtidig som vi også fikk med oss den faglige delen.

Etter to inspirerende dager med spennende foredrag og nye bekjentskaper var vi klare for sightseeing og litt shopping. Med sine kanaler, broer, palasser og katedraler er St. Petersburg et levende kunstverk. Vi hadde en hel dag med en meget kunnskapsrik og engelsktalende guide som tok oss med til noen av de viktigste og flotteste serverdighetene St. Petersburg har å by på.

Etter fire dager med program fra morgen til kveld reiste vi hjem fulle av inntrykk, opplevelser og pelsluer. Vårt besøk ga mersmak, og vi reiser gjerne tilbake for å oppleve mer av St. Petersburg og for å videreutvikle vårt samarbeid med vår søsterorganisasjon, 33,6 Russland.

Stor hilsen fra

Solveig Melbye (styreleder), Inger Prebensen og Eli Stockfleth (styremedlemmer), Anne Brudevold (foreleser) og Ruth Elise Dybvig (repr. Mensendieckfysioterapi)

st-petersburg