Årets sommer har vært annerledes for mange pga. situasjonen vi er i med Covid. Vi har derfor spurt flere av våre ambassadører om følgende spørsmål:

  1. Hvordan har din coronasommer vært?
  2. Hvordan har corona påvirket din tilværelse? På godt og vondt.

Nedenfor kan du lese noen av svarene vi har fått inn.

Våren og sommeren 2020 har jeg vært på vårt sted i Frankrike (Larroucau.no). Jeg var her da det hele startet og syntes opplegget rundt oss her nede har vært trygt og forutsigbart. I tillegg bor vi i nokså isolert i en del av landet med lite smitte. Vi har kost oss med naturen, ferske råvarer og mye godt vær, selv om det i år har vært svært tørt.

Corona har påvirket meg som alle andre. Jeg har eldre foreldre og annen familie som jeg naturlig nok tenker på og bekymrer meg for. Livet ellers har vært nokså normalt, med unntak av at vi har vært litt mindre sosiale enn vi pleier. Det har samtidig vært godt med tid til trening, ettertanke og ikke minst kreativt arbeid med nye prosjekter innen kunst og opplevelser. Jeg har arbeidet med å finne balansen i meg selv og ser virkelig hvor viktig det er med en god helse.

Nora Farah

Corona sommeren har vist meg hvor deilig det er å bare være. Trenger ikke å reise for å oppleve, når hele opplevelsen handler mest om hvem du er sammen med. Jeg kan bruke resten av livet mitt på å oppdage Norge, alle de magiske stedene bygget opp med tradisjon og Vilje. De nye stedene med kjærlighet.
Fjellet, den rene luften. Jeg har kommet nærmere meg selv i Corona tiden, et godt sted å være.

Corona har fått meg til å innse at alt vi tar for gitt kan bli fratatt fra en dag ril en annen. Det å møte våre kjæreste og få klemme. At vi har bare her og nå og det som betyr mest er det vi har tatt for gitt. Jeg er takknemlig for at folk forurenser mindre i denne perioden, godt for moderjord å få en hvil, som jeg håper endrer våre handlingsmønstre og kalibrerer vårt indre miljø kompass.

Bjørg Thoralsdottir

Min covidsommer, med gleder og utfordringer.

I motsetning til mange andre gjør en pandemi at jeg får mer av det jeg trenger, nemlig ro og skrivefred. I innspurten med min nye krim Nabovarsel på forsommeren passet det meg fint at det ikke var lov å passe barnebarn, at vi måtte avlyse en stor nabofest vi hadde invitert til, at man måtte holde seg så mye unna kjøpesentre og butikker som mulig.

For meg er en slik sommer det beste, være i ro med familien på hytta i Grimstad. Så priviligerte som har det stedet. Mine sønner med familier har sagt det samme, da Norge stengte ned og barna måtte holdes hjemme fra skole og barnehage i vår fikk alle en ny ro over seg. Mer tid. Barna blomstret opp. Slik sett tenker jeg at coronatiden også har gitt og gir noen fordeler. Selv om mange blir berørt negativt, mister jobber og blir permittert, mister livsgrunnlaget sitt. Det er ikke til å kimse av. Det er forferdelig.

Men for meg personlig har tiden vært givende og vekstfull. Jeg ser frem til rolig skrivehøst. For jeg holder meg for meg selv, den pesten vil jeg helst ikke bli smittet av. Og jeg tror denne situasjonen vil vare lenge. Meg passer det bra!!!

Unni Lindell

Min sommerferie ble annerledes på en veldig god måte. Vi pleier vanligvis å reise utenlands en uke og ha tre uker på hytta i Råkvåg i Trøndelag. Det var deilig å bytte utenlandsturen ut med Norgesferie. Vi var turister i Oslo et par dager, besøkte venner i vakre Son og dro på overnattingstur med båt til vakre Stokkøya. Vi traff mer familie og venner enn noen sommer før, smakte på mer kortreist mat og roet mer ned. En positiv forandring syntes vi alle tre, både Mathea (13), min mann Arnfinn og jeg.

Hvordan har corona påvirket din tilværelse? På godt og vondt
Det ble bråstopp for min del. Jeg hadde akkurat lansert boka «Omstart30» og såvidt kommet i gang med min foredragsturne da corona rammet. Alt av foredrag over hele landet ble avlyst. Jeg måtte finne en annen måte å nå mitt publikum. Jeg etablerte live-sendinger hjemmefra, etterhvert også med spennende gjester, ferdigstilte nettkurs og kunne gjennomføre de aller fleste møtene på Teams.

Selv om omstillingen var påtvunget, så synes jeg også den har ført noe godt med seg. Mindre reising, mer effektive møter, mer tid til skriving og mer verdifull familietid. Men jeg savner det å treffe folk, å kunne gi bort en klem selv til en fremmed og kunne inspirere store publikum til latter, gråt og engasjement fra senen. Når covid er over vil nok tilværelsen aldri bli som før. Tror vi alle vil sette mer pris på de nære ting.

Berit Nordstrand

Covid-sommeren 2020 ble ikke så ulik andre somre for meg. Vi ferierer alltid i Norge på den lyse årstiden, nyter duften av markblomster og sjø, og setter ned tempoet. Vi har et land med god uteplass og frisk luft. Luksusen ligger rett utenfor døra om vi vil bruke den.

Covid19 tok fra meg halve inntekten på under ett døgn. Til gjengjeld fikk jeg mer tid til å skrive, mer tid til å være med venner, på zoom. Covid innebærer en omstilling fra fastlåste strukturer. Jeg tenker alltid at når en dør lukkes, åpnes en ny. Covid innskrenket hverdagens bruksareal og jeg gleder meg selvsagt til vi kan føle oss friere. I mellomtiden pleier jeg relasjoner på de måtene som er tilgjengelige, for sjel til sjel er vi utenfor tid, rom og begrensninger.

Hanne Kristin Rohde