Tirsdag 14. mars 2017 kl. 19.00
Vi møtes i auditoriet, Øya Helsehus,
Maurits Hansens gate 2
Dørene åpnes kl. 18.30 for registrering og hyggelig prat

Endometriose, en vanlig, men for mange ukjent sykdom

Endometriose er en vanlig, godartet, kvinnesykdom som rammer 5-10 % av kvinner i fruktbar alder, og som kan medføre smerter og barnløshet. Behandlingen er kirurgisk og/eller med hormoner, men det er stor risiko for tilbakefall.

Mette Haase Moen, professor emerita og gynekolog, har forsket på endometriose siden 1981 og har doktorgrad om sykdommen.

PCOS – den ukjente, men vanlige hormonforstyrrelsen blant kvinner

Polycystisk ovarie syndrom (PCOS) er relativt ukjent, selv om det er den vanligste hormonforstyrrelsen blant kvinner. PCOS kan medføre nedsatt fruktbarhet eller barnløshet, og ved graviditet gi økt risiko for svangerskapskomplikasjoner. Senere i livet kan det gi økt forekomst av fedme, diabetes, høyt blodtrykk og hjerte-kar sykdommer. Behandlingen er avhengig av kvinnens alder og symptomer.

Eszter Vanky er professor ved NTNU og gynekolog ved St. Olavs Hospital, har forsket på PCOS siden 2000 og har doktorgrad om sykdommen.

Pause med servering av frukt og drikke

Nye veier etter 50. Fra gynekolog til forfatter

Jorun Thørring Loennechen er gynekolog, med privat praksis i Trondheim. Hun debuterte 50 år gammel som forfatter, 60 år gammel som dramatiker og har skrevet syv bøker og to teaterstykker. Er oversatt til fem språk og filmatisert.

I kveldens foredrag  forteller hun om forfatterskapet, om å utforske andre muligheter i seg selv og om å tørre noe nytt i en alder da det meste skal være gjort.

 

Alle foredragsholdere bidrar gratis og overskuddet av billettsalget går uavkortet til forskning på kvinnehelse.

Medlemspris: Kr.150 (kr.250 for ikke-medlemmer) betales kontant ved inngangen. Vipps kan også brukes. Det er mulig å melde seg inn som medlem ved ankomst, kr. 300,- pr. år.
Påmelding så snart som mulig til elin.schive@gmail.com

HJERTELIG VELKOMMEN!