Fra kl. 18.30 til kl. 21.00 – dørene åpnes kl. 18:00.
Sted: Norwegians lokaler, Oksenøyveien 3, Fornebu

Rebekka Sperling Blakset

Pass på nyrene dine!

Visste du at 1 av 10 får nyresykdom? Nyrene gir ingen lyd fra seg. Kjenner du nyrene dine, ja da er de syke. Vi må passe på disse enormt viktige organene, og en urinprøve i året kan avdekke nyresykdom tidlig.

Denne kvelden skal nyrelege på Nyremedisinsk avdeling Ullevål, Aud Høieggen, gi oss et innblikk i hvem som er i risikogruppene, hva man kan gjøre for å oppdage nyresykdom tidlig, og hva har skjedd innen behandling de siste årene.

Pause: Norwegian sponser oss med kaffe, te, juice og mineralvann.

Anne Rita Øksengård

RS-virus rammer også voksne, og hvilke vaksiner bør man ta som voksen?

Anne Margrethe Hausken Nordberg er mest kjent som orienteringsløper, men hun er også farmasøyt med doktorgrad fra Folkehelseinstituttet. Til oss kommer hun som Seniorrådgiver for folkehelse i LMI – Legemiddelindustrien.

Denne kvelden skal hun oppdatere oss på hvilke sykdommer vi som voksne kan vaksinere oss mot, for her har det skjedd en positiv utvikling. Infeksjonsbølgen som kommer hver vinter, kan vi faktisk gjøre noe med. Folkehelseinstituttet anbefaler bestemte vaksiner for definerte grupper, men voksne blir ikke innkalt til vaksinering: Myndighetene prioriterer i liten grad å finansiere forebyggende folkehelsetiltak, deriblant vaksiner.

Påmelding


Pris kr 150 for medlemmer og kr 250 for ikke-medlemmer, som forhåndsbetales til vår konto 6039.06.62109. Du kan også betale med VIPPS til 509799. Merk betalingen «Seminar 13.februar».

Send oss også en e-post til post@forkvinnershelse.no (klikk på linken) slik at vi kan få registrert din påmelding.

Er du ikke medlem av 1,6 millionerklubben Norge?

Meld deg inn i dag for kun 400,-. Det er ingen bindingstid, du kan melde deg ut når du vil.
Som medlem vil DU bidra til økt forskning på kvinnehelse. Medlemsavgiften er en viktig inntektskilde til våre forskningspriser.