Bjørn Kjos deler ut pris til Helen Sandvig

Foto: Tore Skaar

Det var en glad og stolt Helene Sandvig som mottok 1,6 millionerklubbens FORMIDLINGSPRIS 2018 på vårt helseseminar den 17.oktober. Norwegian sponser organisasjonen vår med gratis lokaler så det var derfor ekstra hyggelig at Norwegiansjef Bjørn Kjos hadde anledning til å overrekke prissjekken.

Juryens begrunnelse for prisen: «Hun får prisen for sin gode formidling av helsetemaer gjennom bl.a. programserien «Puls» og «Helene sjekker inn.

I dokumentarserien hvor Helene Sandvig flytter inn på asylmottak, sykehjem, hospits, fengsel, avdeling for spiseforstyrrelser og rusbehandling får vi gjennom samtaler med ansatte og beboere usminket innblikk i hvordan det er å bo og jobbe der. Helenes tilnærming gir åpne samtaler med beboerne som bidrar til økt kunnskap og forståelse for utfordringer som ofte ikke får mye oppmerksomhet i det offentlige rom.

 

Vigdis Lamberg overrekker et litografi til Helene Sandvig

Foto: Tore Skaar

Styremedlem Vigdis Lamberg overrakte den andre delen av prisen, et litografi av kunstneren Tone Dietrichson med tittelen «There is a crack in evrything», inspirert av Leonard Cohens tekster.

 

Styret sammen med Joakim Oien Iversen

Styret i 1,6 millionerklubben omkranser prisvinner Helene Sandvig. Fra venstre Ingalill Sandal, Vigdis Lamberg, Alexandra Throne-Holst, prisvinner Helene, Gro Elisabet Sille , Elisabeth Henriksson og styreleder Gerd Helene Kjos. I forgrunnen lege Joakim Øien Iversen, som holdt et oppsiktsvekkende foredrag om stoffskifte.

 

Gro Elisabet og Helene Sandvig

Vårt eget styremedlem, sanger og musiker Gro Elisabet Sille hyllet prisvinneren med vakker sang og musikk. Hun sang Rolf Løvlands «You Raise me up» som en hyllest til henne for det fantastiske arbeidet hun gjør med å løfte fram menneskene og historiene.

 

Professor Anne Karen Jenum. Universitetet i Oslo ga oss verdifull informasjon om diabetes