Aktiviteter ved 1,6 millionerklubben i Norge

28.mai: Helsedagen

En gang i året møtes våre medlemmer ved skogsområdet på toppen av Oslo og nyter naturen på vandring på vei til foredrag og middag på koselige Tryvannsstua, en sjarmerende hytte i populære Nordmarka ved hovedstaden. Det er helse i hvert steg og alle blir inspirert av det gode fellesskapet hvor vi alle har de samme sunne verdiene for våre liv.

«Jeg er lam i beina, men jeg er ikke lam i hodet.”

Dette sa vår inspirerende foredragsholder Birgit Skarstein da hun fortalte om livets dramatiske endring da hun var 22 år. Birgit havnet i rullestol etter å ha fått epiduralbedøvelse i forbindelse med en ankeloperasjon. Epiduralbedøvelsen gikk aldri ut igjen og hun mistet følelsen i beina. Så i stedet for å avbryte sin utdanning og bli en passiv rullestolpasient, som mange trodde var hennes framtid, har hun blitt idrettsutøver med funksjonsnedsettelse på internasjonalt nivå! Birgit konkurrerer i roing og langrennspigging, og tok sølv i VM i roing i 2013, bronse i 2015 og ble verdensmester med gull i VM i Amsterdam i 2014. I Paralympiske vinterleker 2014 i Sotsji fikk hun åttendeplass på langrennssprint som beste resultat. Skarstein er regjerende (06.02.2015) verdensmester i ASW (Arms and shoulders women) på romaskin.

Og som om ikke det er nok, møter Birgit fast som bystyrerepresentant i Oslo kommunestyre, hvor hun er medlem av finanskomiteen. Hun har tidligere studert statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Skarstein er kurator for Global Shapers Oslo. Global Shapers utgår fra World Economic Forum og kronprinsesse Mette-Marit, og Skarstein har hatt ulike roller i nettverket nasjonalt og internasjonalt siden oppstarten i 2012. Dette førte blant annet til at hun var representert ved Verdens økonomiske forums Annual Meeting i Davos som delegat under møtet i 2015. Skarstein skrev blant annet en bloggpost som senere ble fremhevet som et av møtets ni viktigste bidrag.

Det var en gripende historie Birgit fortalte oss. En historie om pågangsmot, egenmotivasjon, utholdenhet og styrke. Noe som for alle oss som hørte på syntes uoverkommelig og vanskelig å forestille oss som gjennomførbart. Vi ble inspirert og bevisstgjort på hvor viktig det er å ta ansvar for eget liv, sette seg mål og ikke gi opp.

Servering med mening.

En av Norges mest populære kostholdseksperter Berit Nordstrand, inspirerte kokken til å lage et sunt og smakfullt måltid som smakte fortreffelig langt inne i Oslo-skogen. Berit er utdannet lege, spesialist i klinisk farmakologi, spesialist i rus – og avhengighetsmedisin, og kognitiv terapeut. Hun har 25 års erfaring i klinisk arbeid som lege. Nå har hun sagt opp sin legestilling, og jobber 100% som forfatter og foredragsholder. Hun er kjent for sitt lidenskapelig engasjement og sine inspirerende foredrag. Berit har 6 barn og deler også kunnskap og metoder om hvordan du får til en smartere livsstil i en hektisk hverdag. Med hennes metoder kan du kose deg mer og nyte den beste utgaven av deg selv.

Noen av hennes oppskrifter finner du på https://beritnordstrand.no/

Vi er stolte over at både Berit og Birgit er ambassaderer i 1,6 millionerklubben Norge!