For 20 år siden tok den kjente PR-kvinnen, Alexandra Charles initiativ til å etablere 1,6 millionerklubben -hälsa och livskvalitet för alla kvinnor i Sverige. På dette tidspunktet var det 1,6 millioner kvinner i Sverige over 45 år, derav navnet.

Nylig fikk Alexandra en utmerkelse av Regjeringen for sitt arbeid med kvinners helse. Her tar hun imot jubileumsgjestene med medaljen stolt på brystet.

Alexandra Charles

Regeringskansliet

 

 

 

 

 

 

20 årsjubileet ble behørig feiret på staselige Grand Hotel sponset av selskaper og artister som har bidratt til organisasjonens suksess gjennom alle disse årene. Kongehuset var også representert med prinsesse Birgitta, som delte ut «Hälsopriset» til Maria Bolerius. Hun er tidligere handelsminister og journalist. Det er arbeidet som journalist og spesielt fokus på kvinnehelse som lå til grunn for prisen.

Styret i den norske organisasjonen var også representert – her tidligere styreleder Solveig Melbye, styreleder Gerd Helene Kjos og styremedlemmer Elisabeth Henriksson og Vigdis Lamberg.

Det var stor oppslutning om jubileet der loddsalg for inntekt til forskning var en del av programmet. Vinterträdgården på Grand Hotel skapte en flott ramme rundt arrangementet.

Alexandra Charles har et stort nettverk blant artister og politikere som har bidratt til å støtte organisasjonens arbeid for kvinners helse. Et 20-talls kjente artister bidro til kveldens program. Her artistduoen Divine.

Jan Eliasson tidligere vise-generalsekretær i FN har støttet organisasjonen fra første stund. Han holdt en inspirerende tale der han satte kvinnehelse i et globalt perspektiv.

Den norske |1,6 millionerklubbens gave til jubilanten var et musikalsk innslag ved vårt styremedlem og sanger, Gro Elisabeth Sille. Her sammen med grûnder Alexandra Charles og styreleder Gerd Helene Kjos.

Vår norske styreleder, Gerd Helene Kjos, holdt en varm tale til jubilanten

Det var Vigdis Thire (til venstre) og Gerd Helene Kjos som i samarbeid med Alexandra Charles etablerte den norske 1,6 millionerklubben for 8 år siden. Her med styremedlem Vigdis Lamberg.

Det norske styret var representert med fra venstre Gro Elisabeth Sille, Gerd Helene Kjos, Elisabeth Henriksson og Vigdis Lamberg.

Mange kjente artister ønsker å bidra til forskning på kvinners helse og Lill Lindfors hadde skrevet en sang til jubilanten. Her et lite knippe av alle som stilte gratis på jubileumsfesten: