kalender-2014-01-215x185
Kristin Krohn Devold
Direktør i NHO Reiseliv

Foto: Kaja Bruskeland
kalender-2014-02-215x185
Linn Skåber
Skuespiller

Foto: Trine Hisdal / Tinagent
kalender-2014-03-215x185
Mette Haase Moen
Spesialist i kvinnesykdommer

Foto: Kaja Bruskeland
kalender-2014-04-215x185
Sigrun Halvorsen
Seksjonsoverlege hjertemedisin

Foto: Karoline Herlofsen
kalender-2014-05-215x185
Anne Grethe Solberg
Sosiolog og konsulent

Foto: Trine Hisdal / Tinagent
kalender-2014-06-215x185
Birgit Skarstein
Inspirator

Foto: Kaja Bruskeland
kalender-2014-07-215x185
Wenche Myhre
Artist

Foto: Marie Sjøvold
kalender-2014-08-215x185
Jorunn Sundgot-Borgen
Professor i fysisk aktivitet og helse

Foto: Trine Hisdal / Tinagent
kalender-2014-09-215x185
Kari Bremnes
Musiker
Foto: Marie Sjøvold
kalender-2014-10-215x185
Anne-Lise Børresen-Dale
Kreftforsker

Foto: Karoline Herlofsen
kalender-2014-11-215x185
Shabana Rehman Gaarder
Skribent og stand-up komiker

Foto: Trine Hisdal / Tinagent
kalender-2014-12-215x185
Elisabeth Andreassen
Artist

Foto: Kaja Bruskeland

Vi ønsker mer fokus på kvinnehelse. Det er nødvendig, ettersom mye av helseforskning foregår på menns premisser. Bl.a. har kvinner og menn ulike symptomer på hjerteinfarkt, noe som man ikke visste før inntil nylig. Forebygging og økt fokus på bl.a.brystkreft, migrene og benskjørhet er ting vi skal arbeide for. Stress og psykisk helse er andre viktige områder vi tar opp. Våre “Ambassadører” er kvinner som Wenche Myhre, Mari Maurstad, Toppen Beck, Liv-Grethe Poiree, Unni Lindell, Mia Gundersen og Elisabeth Andreassen.

Vi håper at du vil få glede av Kvinnehelse-kalenderen, med alle de flotte bildene og de sterke og interessante tekstene fra alle kvinnene.

Kjente norske kvinner støtter 1,6 millionerklubbens arbeid med å fremme fokus på kvinners helse

En stor takk til fotografene Marie Sjøvold, Trine Hisdal, Kaja Bruskeland og Karoline Herlofsen, som har stilt opp vederlagsfritt og utført en fantastisk jobb. En ekstra takk til Trine Hisdal som også har designet og satt sammen kalenderen for oss. Ikke minst tusen takk til alle de 12 kvinnene som har stilt positive opp og gjort dette prosjektet mulig for 1,6millionerklubben Norge.
Med hilsen styret v/ prosjektleder Gerd Helene Kjos

Kalenderen selges på våre seminarer eller kjøpes direkte gjennom klubben: 1.6millionerklubben@gmail.com

Les tekstene til kalenderen her

Kristin Krohn Devold

Krohn Devold var forsvarsminister i Kjell Magne Bondeviks andre regjering 2001-2005, og hun ble utnevnt til kommandør av St. Olavs orden. I 2007 ble hun den første kvinnelige generalsekretær i Den Norske Turistforeningen for 8 år. I dag er hun øverste leder og direktør i NHO reiseliv.

Linn Skåber

Linn Skåber er født 31.mars 1970 i Oslo. Hun er en norsk skuespiller, komiker og tekstforfatter, som har vært aktiv siden midten av 1990 tallet. Hun har i løpet av karrieren medvirket i en rekke revyer, teaterstykker, kabareter, spillefilmer og TV serier. I 2008 oversatte hun musicalen “MammaMia” , til en norsk oppsetting, som hadde premiere i mars 2009 på Folketeateret.

Mette Haase Moen

Født i Danmark i 1944 og har studert medisin i København. Først som overlege ved gynekologisk avdeling, St Olavs Hospital, men fra 1996 ansatt ved NTNU, universitetet i Trondheim, som førsteamanuensis og senere professor. Jeg var i et par år leder av Norsk gynekologisk forening og har mottatt foreningens hederspris. Jeg har mottatt fakultetets og studentenes pris for ‘Årets beste underviser’.

Sigrun Halvorsen

Dr. med. Sigrun Halvorsen, født 1958, er seksjonsoverlege ved Hjertemedisinsk avdeling, Oslo Universitetssykehus. Kvinner og hjertesykdom er hennes viktigste interesseområde. Hun tok sin medisinske doktorgrad innenfor dette feltet, og hun har bidratt med en rekke publikasjoner og foredrag.

Anne Grethe Solberg

Anne Grethe Solberg er født i Oslo i 1957. Hun sprenger fysiske og mentale grenser ved å være en maratonløper med hofteskade og amputert arm. Hun brenner for kjønnsbalanse i arbeidslivet gjennom sitt selskap Gender Consulting og har doktorgrad i sosiologi. Anne Grethe er kåret til Årets Konsulent og er tildelt Frederikkeprisen for å gi vold i nære relasjoner et ansikt.

Birgit Skarstein

I sin første rosesong tok hun sommeren 2013 sølv med singlesculler i VM i Sør-Korea. Som 19-åring reiste hun til Thailand for å jobbe som lærer og drive barnehjem for og med Burmesiske flyktninger. Under oppholdet skadet hun det venstre beinet, og etter behandling hjemme i Norge ble hun i 2009 lammet fra livet og ned etter en feilsatt epiduralbedøvelse. Skarstein ble kjent for det norske folk da hun i 2011 klatrer opp til toppen av Snøhetta på rumpa i NRK-serien “Ingen Grenser”.

Wenche Myhre

En av Skandinavias største showartister gjennom 50 år. Hennes allsidige repertoar, det være seg sang, komikk, programlederjobb eller musikaler, har fenget publikum gang på gang. Hun har mottatt flere hederspriser, bl.a Spellemannprisen i 2003, for sin innsats som artist i Norge gjennom 50 år.
Wenche har vært med å bygge opp et barnesykehus i Gaza.

Jorunn Sundgot-Borgen

Jorunn er professor i fysisk aktivitet og helse ved Seksjon for idrettsmedisinske fag, Norges Idrettshøgskole. Hun har gjort det meste av sin forskning innen kvinnehelse på fysisk aktivitet, trening, vektregulering, menstruasjonsforstyrrelser, beinhelse og spiseforstyrrelser. Sundgot-Borgen har arbeidet på Olympiatoppen og ledet ernæringsavdelingen der i mange år. Hun er president i Norsk selskap for spiseforstyrrelser. Sommeren 2012 mottok Sundgot-Borgen en prestisjetung pris i ACSM for sin forskning på Den kvinnelige triaden.

Kari Bremnes

Kari, født 9.desember 1956 i Svolvær, har gitt ut 13 solo album. Hun har også samarbeidet med andre artister som sine brødre Ola og Lars, Ole Paus, Rim Banna, Mari Boine, Ketil Bjørnstad og Rikard Wolff. Hun har mottatt en rekke priser, deriblant tre Spellemannspriser, TONOs Edvardpris og Telenors Kulturpris. Hennes soloalbum har nesten alle solgt til gull og hun har aldri hatt et større publikum enn idag.

Anne-Lise Børresen-Dale

Anne-Lise (f.Halstensen, 67) er en prisbelønnet norsk kreftforsker. Hun er vokst opp i Molde, utdannet sivilingeniør i biokjemi fra NTH, og har sin doktorgrad i medisinsk genetikk fra Universitetet i Oslo. Siden 1987 har hun vært ansatt ved Genetisk avdeling ved Institutt for Kreftforskning, Radiumhospitalet. Hun ble professor ved Universitetet i Oslo i 1992.

Shabana Rehman Gaarder

Shabana, f. 1976 Karachi, Pakistan. Hun kom til Norge som ettåring og er oppvokst på Holmlia i Oslo. I de siste årene har hun hatt base i Brooklyn, New York. Hun er performancekunstner, standupkomiker, dramatiker, foredragsholder og spaltist. Hun har fått internasjonal oppmerksomhet og har markert seg i det offentlige i kampen for individets frihet og menneskerettigheter. Få kan bevege, provosere og inspirere så sterkt som Shabana. Hun kombinerer lekenhet og humor med et brennende og kompromissløst engasjement for individets frihet. Sentralt i hennes metode står overraskelsen, det å tenke på tvers og bruke virkemidler ingen har tenkt på før for å formidle et viktig budskap.

Elisabeth Gunilla Andreassen

Elisabeth Gunilla Andreassen, født Andreasson 28.mars 1958 i Gøteborg, som norsk statsborger til norske foreldre, er en norsk-svensk sangerinne som har gitt ut en rekke album og har sunget alt fra country til musikaler. Hun vant den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix i 1985 sammen med sin venninne Hanne Krogh. Elisabeth har også hatt samarbeid med svenske Kikki Danielsson, Lotta Engberg og ikke minst Jan Werner Danielsen som hun har holdt utallige stemningsfulle jule/kirkekonserter sammen med. Hun har spillt i musikaler som Phantom of the Opera, Chess og Sweeney Todd på Det norske teater, Sofies Verden på Fornebu og SPØK i Stockholm.