Organisasjonen 1,6 millionerklubbens formidlingspris for 2018 er tildelt NRK-journalist og forfatter Helene Sandvig. «Hun får prisen for sin gode formidling av helsetemaer gjennom bl.a. programserien «Puls» og «Helene sjekker inn», opplyser organisasjonens leder i Norge, Gerd Helene Kjos.

Helene Sandvig

I dokumentarserien hvor Helene Sandvig flytter inn på asylmottak, sykehjem, hospits, fengsel, avdeling for spiseforstyrrelser og rusbehandling får vi gjennom samtaler med ansatte og beboere usminket innblikk i hvordan det er å bo og jobbe der. Helenes tilnærming gir åpne samtaler med beboerne som bidrar til økt kunnskap og forståelse for utfordringer som ofte ikke får mye oppmerksomhet i det offentlige rom.

Prisen deles ut på et helseseminar 17.oktober, et i rekken av 1,6 millionerklubbens arrangementer som skal bidra til økt kunnskap om temaer som bidrar til bedre vilkår for kvinnehelse. Kveldens tre foredrag fokuserer på forebygging, symptomer og behandling av diabetes og stoffskifte. Seminaret holdes i Norwegians lokaler på Fornebu og er åpent for alle (påmelding)

Prisen er kr 25 000 samt kunstverket «There is a crack in everything» av billedkunstneren Tone Dietrichson. Motivet er inspirert av Leonard Cohens sang som beskriver at det er et lysglimt i alt. Tone Dietrichson bruker dette og andre verk som illustrasjon til sine foredrag om psykisk helse og motivet understøtter prisbegrunnelsen.