1,6millionerklubben deler ut Forskerprisen hvert år. Prisen går til en kvinnelig forsker som har hatt et enestående bidrag til forskning på sykdommer som primært rammer kvinner. Forskerprisen 2020 går til Ameli Tropé, leder for Livmorhalsprogrammet i Kreftregisteret, Dr.Med, Overlege/gynekolog.

Dr. Med Ameli Tropé mottar NOK 100 000,- for sitt arbeid for utvikling av livmorhalsprogrammet. Hun har et stort engasjement for kvinnehelse og er landets fremste ambassadør for livmorhalsprogrammet. Hun er en svært god formidler og når ut til mange med et språk som folk forstår om viktigheten av screening for reduksjon i forekomst av livmorhalskreft.

Hun har i tillegg utviklet E-læringskurs for fastleger i celleprøvetaking, kurs for gynekologer i behandling av celleforandringer og holder foredrag i inn- og utland. Ikke minst er hun en stor bidragsyter i «Sjekk deg» – kampanjen som har oppnådd stor synlighet i alle generasjoner.

Hun har ambisjoner om å nå ut i verden med budskapet om hvor viktig det er å sjekke seg for livmorhalskreft, og slik bidra til å hjelpe et stort antall kvinner verden over. 1,6millionerklubben Norge er svært glade for å kunne støtte hennes utrettelige arbeid og engasjement for kvinnehelse.

Medisinsk Fagråd, som består av kvinnelige medisinske eksperter, nominerer kandidater som gjennomgås av styret. Se medisinsk fagråds medlemmer her.

Forskerprisen deles vanligvis ut på 1,6millionerklubbens årlige juleseminar i november hvert år, som i år også skulle være den norske klubbens 10 års jubileum, noe Corona satte en stopper for.

Følg med! Det blir et webinar med Ameli Tropé i regi 1,6millionerklubben der hun vil fortelle om sitt arbeid.

Inntil videre, ønsker vi å gratulere Ameli Tropé med Forskerprisen fra 1,6millionerklubben Norge og ønske henne all lykke til med sitt videre arbeid.

Mer om Ameli Tropé her:
https://www.kreftregisteret.no/Generelt/Om-Kreftregisteret/ansatte_kreftregisteret/ameli-trope/