Foto: Lars Petter Pettersen

Vi har den store gleden å fortelle at Årets Formidlingspris går til Nadia Ansar. Hun er psykologspesialist PhD og forfatter av boken Min skam, som kom ut i fjor og fikk mye oppmerksomhet. Sammen med sin mann Abid Raja har hun podcasten «Abid og Nadia: Skyld og skam».

Nadia Ansar er psykologspesialist i klinisk familiepsykologi og emosjonsfokusert terapi. Hun har tidligere jobbet i barne- og ungdomspsykiatrien, Familievernet, Alternativ til Vold og Blåkors. Hun tok sin doktorgrad i emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre høsten 2022. Hun har lang erfaring, både personlig og faglig, innen arbeid med depresjon, skam, relasjonstraumer, lav selvfølelse og veileder i dag både psykologer og helsepersonell. Dette er kompetanse hun bruker både som forfatter og formidler.

«Det som er så kult med skam, er at den ikke tåler dagslys. Den er som trollet, som sprekker i lyset, så vi må snakke den ihjel….», Nadia Ansar til Boktips.

I boken Min skam forteller hun om kampen til en flink jente med pakistansk bakgrunn for å få lov til å ta egne valg og være seg selv. Med både personlig og faglig kunnskap bidrar hun til å sette fokus på hvordan skamfølelsen forhindrer jenter og kvinner i å leve egne liv.

Juryens uttalelse: «Med både egne erfaringer og høy faglig kompetanse er Nadia Ansar en tillitsverdig og dyktig formidler, som bidrar til økt kunnskap og forståelse for viktige problemstillinger. Gjennom personlig og profesjonell kommunikasjon, hjelper hun andre til å heve stemmen og våge å ta skrittene som skal til for å bli frie individer. Vi er svært glade for å kunne gi Nadia Formidlingsprisen.» – leder Gerd Kjos, For Kvinners Helse.

Prisen deles ut på vårt årlige arrangement på Hotel Bristol den 11. november 2024.