Festaften for våre medlemmer i 1,6millionerklubben Norge for kvinners helse

25. november arrangerte 1,6millionerklubben sitt årlige førjulsarrangement for medlemmene på tradisjonsrike Hotel Bristol i Oslo. Den Mauriske sal var fylt til siste plass av festkledde deltakere som var klare for faglig påfyll og inspirasjon, samt god mat og drikke. Et lite avbrekk fra en hektisk adventstid er viktig for sinn og skinn – det gjelder å stresse ned når anledningen byr seg.

Berit Nordstrand

Berit Nordstrand

Vår st yreleder Solveig Melbye ønsket alle velkommen til festen og benyttet anledningen til å gi oss en oversikt over organisasjonens aktiviteter gjennom året. Kveldens konferansier var Vigdis Thire, og hun introduserte den første foredragsholderen, Berit Nordstrand. Overlege, spesialist i klinisk farmakologi, kognitiv terapeut, forfatter, seksbarnsmor og ikke minst, forsker gjennom 20 år på sammenhengen mellom mat og helse. Kveldens tema var «Hverdagsmat som gir glede, energi og helse». Berit Nordstrand fremstår så langt i fra som en streng og moraliserende fagperson. Budskapet om at alle skal kunne nyte maten de spiser til hverdags og samtid oppnå minimal risiko for livsstilsykdommer formidler hun gjennom sitt smittende engasjement. Slank, flott, smilende og energisk – du verden for en kvinne og den beste re  klame for sitt eget budskap! Berit Nordstrand har utgitt flere bøker om temaet: «12 uker til et sunnere liv og en smalere midje» – også utgitt på svensk, «12 veckor til friskare liv och smalare midja», «Mat med mer», «Mat til sinns», «Sukkerkok i hodet» og «En ny start». Vi fikk mange gode råd og tips om mat for glede, overskudd og god helse – flott å kunne ta med seg som nyttårsforsetter inn i 2015.

Og sunn og lekker tapasmat bugnet det av for de glade festdeltakerne. Med stående buffet ble det også god anledning til å mingle og bli kjent med hyggelige medlemmer du ikke kjente fra før.

Grete Wennes var kveldens neste foredragsholder, og tema var «Kraften i meg – mot kreft. Mindfulness i bruk for å håndtere en alvorlig sykdom». Grete Wennes er professor ved Handelshøyskolen i Trondheim, der hun underviser i ledelse, samfunnsvitenskapelig metode, kunnskapsledelse og organisasjonsteori. Vi fikk en sterk og rørende historie om da hun selv ble rammet av kreft og hvordan hun tok tak i det eneste hun kunne kontrollere for å holde dødsangsten på avstand: Sine egne tanker og følelser. Grete Wennes fortalte hvordan du kan velge, til en viss grad, hva du tenker og føler om sykdommen. Gjennom sykdomsperioden brukte hun aktivt mindfulness – evnen til å være våken i nuet- for å håndtere sykdommen. Mindfulness er viet stor oppmerksomhet innen ledelsesforskning, og det å være mer aktivt til stede i eget og andres liv betyr mye både for en selv og omgivelsene.

Isa Katharina Gericke var kveldens kulturelle innslag med sin praktfulle sang rundt temaene kraft, mot og kjærlighet. Hun er en klassisk sopran og viden kjent innen konsert, kammermusikk og opera. Akkompagnert av pianist Trygve Brøske bidro de begge til en god julestemning denne novemberkvelden.

Isa Katharina Gericke

Isa Katharina Gericke

Oppmerksomhet om kvinners helse – med kunnskapsformidling og forskning som viktige drivere var bakgrunnen for kveldens arrangement. Men som ny organisasjon i Norge trenger vi enda flere medlemmer. Mona Hartmann – gründer og mental trener, samt en flott og aktiv representant for våre medlemmer, kom med en sterk oppfordring til deltakerne om å spre informasjon om vår organisasjon til venner og kolleger, ja i alle sammenhenger. Vi trenger flere medlemmer for å få større gjennomslag i vårt arbeid. Så dette bør vi ha i tankene – hver dag.

Utlodning hører med på et arrangement som dette. Bokgaver, diverse abonnement, spaopphold, flybilletter og annet fristende ble loddet ut og resulterte i mange glade vinnere. Nå er det et helt år til neste tradisjonsrike førjulsarrangement!

Gro Flaten

Berit Nordstrand, Grete Wennes, Mona Hartmann

Berit Nordstrand, Grete Wennes, Mona Hartmann