Bjørg Thorhallsdottir

Bjørg Thorhallsdottir

Bjørg er født på Island i 1974. Hun vokste opp i Bærum og i sør-øst Asia.

Hun er enke, og så langt singel, og har sønnen Tolli på 14 år.

Hun har 10 års kunstutdannelse fra Barcelona og Toulouse. Hun bodde i Cannes i perioden 2002 til 2005 med sin mann Eric Scott, en svært anerkjent kunstner. Hun mistet sitt livs kjærlighet da hun var 30 år. Da valgte hun å snu sorgen til noe positivt for seg selv og sønnen og etablerte organisasjonen Hjertefred i 2005. I dag har Hjertefred flere tusen medlemmer og er etablert på mange steder rundt om i Norges land og også på Island.

Bjørg er i ordets rette forstand en tusenkunstner. Hun er en Norges mestselgende kunstnere og etablerte i 2010 sitt eget kulturhus Lykkehaven i Bærum. Ikke bare er hun er grafiker, hun har også hatt mange oppdrag med mosaikkunst, hun tegner, skriver og illustrerer bøker, reiser rundt og holder Lykkebobleforedrag sammen med sin søster, samlivsterapeuten Dora.  Apropos Lykkebobler har hun laget sin egen cava, som hun har kalt nettopp Lykkebobler og hun har laget sin egen vin «Skravlevin». Hun jobber aktivt for krisesentrene i Norge, på Bali og i Mexico har hun også hjulpet til med å skape arbeidsplasser og nytt liv for fattige kvinner og nå er hun i ferd med bl.a. å etablere et prosjekt for å hjelpe alenemødre i Uganda. Deretter står det Svalbard og TV på programmet, men det er fremdeles litt hemmelig. Damen flommer over av energi og det er nærmest en umulig oppgave å skrive ned alt hva hun er engasjert i.

Som Bjørg sier selv: «Livet mitt er blitt et kunstprosjekt hvor målet er å inspirere mennesker, til å leve det livet som de egentlig drømmer om. Jeg har opplevd flere vanskelige ting og tidligere følt meg som et offer i livet, men på et tidspunkt skjønte jeg at mitt liv var mitt ansvar, at det ikke handler om hvordan vi har det, men hvordan vi tar det. Og så skjønte jeg at vi lever parallelle liv, og at vi har så mange av de samme tankene og opplevelsene. I ordet kjærlighet, ligger ærlighet – også til en selv. Jeg skjønte at lykken er et valg, og at den er summen av alle valgene jeg har tatt. Jeg kan velge mine tanker, som blir til mine ord, som blir til handlinger og som blir mitt liv. Følelser er universelle, og livene våre er ofte like. Så kanskje kan du kjenne igjen deg selv i bildene mine, og ordene mine.»

På spørsmål om hva hun brenner mest for kommer det kontant «Rettferdighet, likestilling og et mer hjertevarmt samfunn» På spørsmål om råd til norske kvinner ler hun sin smittende latter «Kom deg opp av sofaen og få i gang hjertepumpa MINST en gang om dagen»

Vi er veldig glade over at hun har sagt ja til å være ambassadør for 1.6 Norge. Bjørg er ikke bare et sprudlende vesen og en dyktig kunstner, hun er omgitt av et energifelt som gir alle som er sammen med henne en ekstra glans. Selv er hun glødende opptatt av nettopp kvinner og helse, både fysisk og psykisk. Kjærlighet er for Bjørg det essensielle i livet. Vi gleder oss til å se mer av henne.

Velkommen til oss, Bjørg!