Birgit Skarstein på IA-konferansen 2013 (Wikipedia)

Birgit Skarstein på IA-konferansen 2013 (Wikipedia)

Birgit Skarstein er roer og langrennspigger, og satser mot Paralympics i Rio. Hun er verdensmester i roing, og i verdenstoppen i langrennspigging. Hun har flere medaljer fra både VM og world cup de siste fire årene, samt sammenlagtsseiren i Norgescupen på ski.

Birgit har bakgrunn fra utdanning i statsvitenskap, og har vært involvert i ulike organisasjoner. Hun er også medlem av bioteknologirådet, som tar stilling til etiske og praktiske problemstillinger innenfor bioteknologi. Birgit er samfunnsengasjert, og har drevet frem flere prosjekter for å fremme inkludering og aktivitet i hverdagen. Sammen med Marit Bjørgen initierte hun kampanjen Trenilag, hvor de jobbet for å senke terskelen for hverdagsaktivitet, og fremme motivasjon for fysisk utfoldelse. Hun er nå en del av Helsedirektoratets kampanje Dine30, som har som formål å fremme hverdagsaktivitet.

Nå arbeides det hardt med oppkjøringen mot OL og Paralympics i Rio de Janeiro. Gjennom vinteren har landslaget ligget i hardtrening i Portugal, og der lagt grunnlaget for formen mot lekene i august og september. Gjennom årets løp frem til nå har Birgit vunnet alt, bortsett fra verdenscupfinalen. Nå gjenstår en leir i Milano, Italia, og Frankrike før avreise til Brasil i slutten av august 2016. Fire års arbeid oppsummeres i to løp, og avgjøres i en finale. Det blir en spennende sommer!

Våre ambassadører